Guidance
指路人
g.yi.org
Guidance Forums / wxWidgets (wxWindows) in C++ / How to use the DevC++ debugger with a wxWindows Project?

Register 
注册
Search 搜索
首页 
Home Home
Software
Upload

  
Forum List • Thread List • Reply • Refresh • New Topic • Search • Previous • Next First 1 Last
Message1. How to use the DevC++ debugger with a wxWindows Project?
#3356
Posted by: 2004-02-12 00:07:15
Hello!

today for the frist time i tried to use a debugger.
i'm using DevC++ 4.9.8.7 with the wxWindows 2.4.2 packages form  http://michel.weinachter.free.fr

first i started i simple C - console program. after compiling the program i set a breakpoint, and started the debugger. devc++ said the the program has no debug informations, and asked if the program should be recompiled. after a click on "yes" the program got recompiled, and debugging worked.

after that i tryed the same with a wxWindows project.
so i selected a wxWindows project. the poject starts with the minimal sample from the wxWindows distribution.  there where no problems at compiling the sample, and it also started with no problems.
but now i tried to use the debugger. i started the debugger like i did it with the C - sample. devc++ again asked if i want to recompile the project. again i selected "yes". but now the debugger only reports segmentation faults in my program.
the output of gdb is following:

post-prompt
Starting program C:DevCppProjekteProjekt1.exe
frames-invalid
...
..
.
frames-invalid
frames-invalid
starting
frames-invalid
frames-invalid
frames-invalid
frames-invalid
signal
Program received signal
signal-name
SIGSEGV
signal-name-end
,
signal-string
Segmentation fault
signal-string-end
.
frame-begin 0 0x22f82c
frame-address
0x0022f82c
frame-address-name
??
 in
frame-function-name
 ()
frame-end
stopped
pre-prompt
(gdb)
prompt

and so on ...

what was wrong? how is ist possible to debug a wxWindows program?
Message2. Re: How to use the DevC++ debugger with a wxWindows Project?
#3358
Posted by: 2004-02-13 01:48:09
i have found the solution:
it was no problem of wxWindows or DevC++, the AntiVirus was the problem.
after deactivating the AV (Panda AV 7.0) the debugger works without problems!
Forum List • Thread List • Reply • Refresh • New Topic • Search • Previous • Next First 1 Last
掌柜推荐
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Fri 2022-12-9  Guidance Laboratory Inc.
Email:webmaster1g.yi.org Hits:0